dimarts, 28 de gener del 2014

Conte

En temps antics, a les muntanyes de les caixes a l’Equador, Existia una immensa hisenda, on treballaven moltes persones que estaven al servei d’un abusiu patró que tenia molt mal d’humor.
Hi havia uns que treballaven per obligació , estaven amenaçats, la majoria eren pobres i no tenien un lloc on viure.
Un dia el patró va enviar els treballadors a la ciutat, Guayaquil, a vendre els fruits i el menjar que produïen les seves terres.
L’Home i la seva família feien tot el que els donava la gana, fins que uns dia va arribar a la hisenda una parella d’avis demanant un lloc on dormir, la gent gran carregava un càntir. El patró va ordenar a la serventa que deixés anar als gossos perquè se n’anessin, però ella es va compadir i aturà els gossos, just a temps que els ataqués.
En arribar la nit la serventa va acomodar la parella en una habitació de la casa sense que ho sabés el patró.
De sobte la gent gran van demanar a la noia que agafés totes les seves coses i marxés de la hisenda perquè anava a ocórrer una desgràcia, com a càstig per al patró sense cor.
Ella segueix el consell dels avis i s’allunya plena de por.
A mitjanit en tota la hisenda es van sentir que xiulaven les aus, mugia el bestiar, belaven les ovelles, els propietaris van començar a espantar-se, sense saber què estava passant. Molt cautelosos van decidir deixar el llit i sortir a esbrinar què passava, però quina va ser la seva sorpresa, en veure que el xerra estava ple d’aigua, van voler córrer per escapar de la cassa, però no van poder, semblava que la casa estava encantada.
Tots el membres d’aquesta família; pare, mare, fills, oncles, nebots, etc, que s’havien reunit aquella nit es van quedar tancats per tota la vida, amb els seus abusos, egoismes i mals sentiments.

Des de llavors la casa s’havia convertit en una gran llacuna que ara és  la Llacuna de les Caixes
Códigos QR / Qr Codes

1 comentari: